ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές

Φιλοσοφία σε θέματα περιποίησης


Η φροντίδα του σώματος ως φροντίδα της υγείας.

Η περιποίηση σώματος Weleda στοχεύει στη διατήρηση της υγείας του ανθρώπου καθώς και στην ατομική ισορροπία σώματος, ψυχής και πνεύματος. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εναρμόνιση των λειτουργιών του δέρματος μέσω της στοχοθετημένης διέγερσης των διαδικασιών αυτορρύθμισης. Η ζωτικότητα του δέρματος ενισχύεται, αντί να αντικαθίσταται απλώς αυτό που λείπει από το δέρμα.

Ένα κεντρικό στοιχείο είναι η θετική επιρροή των διαδικασιών αύξησης της θερμοκρασίας στην ανθρώπινη ευεξία. Τα φυσικά φυτικά έλαια παράγονται από ότι πολυτιμότερο έχει να προσφέρει ένα φυτό: από σπόρους που έχουν ωριμάσει στον ήλιο και το φως. Σε αντίθεση με τα ορυκτέλαια, τα φυτικά έλαια παρουσιάζουν ομοιότητες με τα λιπαρά των ανώτερων κυτταρικών στρωμάτων του δέρματος και γι’ αυτό απορροφούνται πολύ καλά από το δέρμα. Όλα τα λιπαρά που περιέχονται στα προϊόντα της Weleda είναι πολύτιμα βασικά έλαια.

Σε αλληλεπίδραση με τα προσεκτικά παρασκευασμένα φυτικά εκχυλίσματα και τις αρμονικές συνθέσεις αιθέριων ελαίων προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες του δέρματος. Κάθε σειρά περιποίησης σώματος της Weleda αποκτά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της από ένα βασικό φυτό. Έτσι, το φυτικό εκχύλισμα της ίριδας π.χ. υποστηρίζει την ενυδάτωση, ενώ το εκχύλισμα τριαντάφυλλου συνεισφέρει στην εξισορρόπηση και την ανάπλαση του δέρματος.

Κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται διαφορετικά στα λεπτά ερεθίσματα που προσφέρει το εκάστοτε προϊόν. Μόνο η εμπειρία στην πράξη μπορεί να δείξει με απόλυτη ακρίβεια ποια παρασκευάσματα και σε ποιους συνδυασμούς αντιστοιχούν καλύτερα στις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Παρατηρήστε πώς αντιδράτε, πώς αισθάνεστε και τι αλλάζει. Η αντίληψη του εαυτού μας αποτελεί το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη συνειδητή κατανόηση της καθημερινής περιποίησης του σώματος ως περιποίηση της υγείας. Και βεβαίως της εφαρμογής της.