ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές > Προτάσεις περιποίησης

Περιποίηση κατά την εγκυμοσύνη


Πρόληψη των ραγάδων της εγκυμοσύνης.

Οι φυσικές αλλαγές του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιδρούν στο δέρμα και στον συνδετικό ιστό. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή της κοιλιάς επιβαρύνονται έντονα. Εδώ μπορεί να δημιουργηθούν οι πρώτες ραγάδες. Η καθημερινή περιποίηση με το λάδι εγκυμοσύνης της Weleda διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί έτσι ελαστική την επιδερμίδα. Όταν απλώσετε το πλούσιο αυτό λάδι στη βρεγμένη ακόμα επιδερμίδα, αυτό απορροφάται πολύ γρήγορα. Το ευχάριστο, απαλό άρωμά του ενδείκνυται απόλυτα ακόμα και για την ευαίσθητη μύτη της εγκύου.

Θεραπεία για βαριά πόδια

Κουρασμένα, πρησμένα πόδια; Η θεραπεία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ποδιών ψηλά, μασάζ με βούρτσα που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και περίχυση με κρύο νερό. Με την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας προωθείται και η αυτόνομη δραστηριοποίηση του οργανισμού. Το τακτικό τρίψιμο των ποδιών με το τζελ λεμόνι της Weleda έχει πρόσθετη δροσιστική και χαλαρωτική επίδραση.

 Τι άλλο μπορεί να βοηθήσει …

Ένα πρωινό μπάνιο με το καταπραϋντικό αφροντούς με κάστανο της Weleda που περιέχει και ιππουρίς, στο οποίο προσθέτετε 3 κ.σ. θαλασσινό αλάτι, δυναμώνει τον συνδετικό ιστό και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Για να μην επιβαρύνεται το κυκλοφοριακό σας, προσέξτε τη θερμοκρασία του μπάνιου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτή θα πρέπει να είναι μόνο λίγο πιο πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος, δηλαδή μεταξύ 37 και 38°C. Μείνετε στο μπάνιο το πολύ μισή ώρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, η ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα θα καταπονηθεί ακόμα περισσότερο.

Βοήθεια σε περίπτωση χαμηλής πίεσης

Η ζαλάδα, η κούραση και το μούδιασμα είναι συμπτώματα χαμηλής πίεσης (υπότασης). Η τακτική κίνηση, η ελαφριά γυμναστική και η γιόγκα ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της υπότασης. Σημαντικό είναι επίσης να το διασκεδάζετε και να μην πιέζεστε για υψηλές επιδόσεις.

Τα πρωινά ζεστά ποδόλουτρα με το αφρόλουτρο με δεντρολίβανο της Weleda βοηθούν στην ενεργοποίηση του κυκλοφορικού και της κυκλοφορίας του αίματος. Για κάθε λεκάνη ποδιών χρησιμοποιήστε 2 – 3 καπάκια από το αφρόλουτρο με δεντρολίβανο.

Κνησμός του δέρματος

Μέσα από την αυξημένη δραστηριότητα του μεταβολισμού κατά την εγκυμοσύνη τίθενται σε λειτουργία διαδικασίες εσωτερικού καθαρισμού. Πολλές ουσίες καθαρισμού απομακρύνονται μέσα από το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και φαγούρα. Συνήθως ο κνησμός ξεκινάει στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης και μπορεί να αυξηθεί σημαντικά μέχρι τη γέννα. Για να ανακουφίσετε τη φαγούρα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τσάι από viola tricolora (ρωτήστε στο φαρμακείο). Απλώστε το τσάι, που έχει εν τω μεταξύ παγώσει, με ένα πανί στο δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ενυδατικό και χαλαρωτικό γαλάκτωμα περιποίησης με μολόχα της Weleda.

Προετοιμασία της γέννας με μασάζ του περινέου

Κατά τη διάρκεια της γέννας θα πρέπει ο ιστός των διόδων να μπορεί να τεντωθεί υπό την πίεση του παιδικού κεφαλιού. Για το λόγο αυτό, ξεκινήστε περίπου 6 εβδομάδες πριν από τη γέννα τακτικά περινεϊκά μασάζ. Με το υψηλής ποιότητας λάδι για περινεϊκό μασάζ της Weleda μπορείτε να κάνετε μασάζ στο περίνεο τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα για 5-10 λεπτά. Τις πρώτες φορές μπορεί να σας βοηθήσει η χρήση ενός καθρέπτη. Στις αρχές εκτελέστε το μασάζ μετά από ένα μπάνιο. Διότι έτσι θα έχει κυκλοφορήσει το αίμα στον ιστό και θα είναι ήδη πιο μαλακός.

Λάδι περιποίησης για την εγκυμοσύνη

Απλώστε το λάδι περιποίησης για την εγκυμοσύνη της WELEDA με απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ σε όλη την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στήθος.

Λάδι για την κοιλίτσα του μωρού

Για βρέφη με κολικούς του πρώτου τριμήνου συνίσταται η θεραπευτική εφαρμογή του λαδιού σε συνδυασμό με ένα απαλό μασάζ της κοιλιάς 2-3 φορές την ημέρα. Φροντίστε παράλληλα η περιβάλλουσα θερμοκρασία να είναι καλή και τα χέρια σας να είναι ζεστά. Καλύτερα είναι να ζεστάνετε αρχικά τα χέρια σας και τους βραχίωνές σας σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να ζεστάνετε μερικές σταγόνες λάδι για την κοιλίτσα του μωρού της Weleda στις παλάμες σας. Κατόπιν απλώστε το λάδι με απαλές, δεξιόστροφες κυκλικές κινήσεις γύρω από τον αφαλό. Και μια συμβουλή από τη μαία: Ολοκληρώστε το σπειροειδές μασάζ, τρίβοντας απαλά προς τον αριστερό μηρό – αυτό βοηθά ιδιαίτερα σε περίπτωση ύπαρξης αερίων.