ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές > Προτάσεις περιποίησης

Προστασία και περιποίηση για δέρμα και μαλλιά


Γιατί το δέρμα των ποδιών είναι συχνά τόσο ξηρό;

Στις πατούσες των ποδιών δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες για να προμηθεύσουν με λιπαρές ουσίες την επιδερμίδα. Γι' αυτό, το δέρμα εκεί ξηραίνεται γρήγορα. Τι βοηθάει: η καλή και τακτική φροντίδα των ποδιών με μία κρέμα περιποίησης, όπως π.χ. το βάλσαμο ποδιών της Weleda. Όποιος προτιμά μια πιο πλούσια και ταυτόχρονα αναζωογονητική ενυδάτωση, χρησιμοποιεί το λάδι μασάζ με άρνικα.

Φροντίστε τα χέρια σας

Φτιάξτε ένα πακέτο με κρέμα για ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα χέρια: Απλώστε το βράδυ μπόλικη κρέμα λεμόνι στο δέρμα σας, φορέστε βαμβακερά γάντια και αφήστε την κρέμα να δράσει όλη τη νύχτα.

Προστασία της επιδερμίδας έξω

Το βάλσαμο με καλεντούλα για τον αέρα και τον καιρό ενδείκνυται για την προστασία και της ευαίσθητης ενήλικης επιδερμίδας (ιδιαίτερα π.χ. για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους). Περιποιείται και προστατεύει ακόμα και τα χέρια

Βοήθεια για τη βαφή με χένα

Εάν βάφετε τα μαλλιά σας μόνο με αγνή φυτική χένα, μερικές σταγόνες λαδιού μαλλιών της Weleda διευκολύνουν τη χρήση και βελτιώνουν το αποτέλεσμα: Ο φυτικός χυλός γίνεται απαλός και απλώνεται εύκολα. Τα μαλλιά γίνονται μαλακά και αποκτούν μία ήπια λάμψη.

Προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι

Το θερινό κλίμα και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες επιβαρύνουν τα μαλλιά: Οι υπεριώδεις ακτίνες ταλαιπωρούν τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά, ενώ το θαλασσινό νερό και το χλώριο φθείρουν τα μαλλιά. Το λάδι μαλλιών της Weleda προλαμβάνει τις φθορές, διότι, αφού απλωθεί με απαλές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, δημιουργεί ένα λιπαρό προστατευτικό μανδύα.