ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΦροντίδα για τη μητέρα και το μωρό > Βρεφική και Παιδική σειρά με καλέντουλα > Tips

Μασάζ για μωρά της Weleda


Κάθε άνθρωπος χρειάζεται τρυφερά αγγίγματα, ιδίως τα μικρά παιδιά. Σήμερα, ανακαλύπτουμε και πάλι το μωρουδιακό μασάζ με παράδοση αιώνων.
Οι γονείς αισθάνονται ότι κάνουν κάτι καλό για τα παιδιά τους, αφού η άμεση επαφή του δέρματος δημιουργεί έναν βαθύ δεσμό με το παιδί. Έτσι, τα βρέφη εισπράττουν τρυφερότητα, εγγύτητα και ασφάλεια. Αυτή η σημαντική εμπειρία ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξή τους.
(Franka Busch, DGBM e.V.)

Μασάζ για μωρά

  • Ιστορία: Με τον αντίχειρα ή τα ακροδάκτυλα κάνετε μασάζ από τους μασητήριους μυς έως το σημείο μπροστά από τα αυτιά. Με τον τρόπο αυτό, διαλύεται η υπερένταση στην περιοχή της σιαγώνας. Η υπερένταση προκύπτει από το θηλασμό ή το κλάμα.
  • Περιοχή στήθους: Με το ένα χέρι χαϊδεύετε αργά προς τον απέναντι ώμο, τον περικλείετε πιέζοντας ελαφρά και επανέρχεστε μαλακά στην αρχική θέση. Αυτή είναι η λαβή πεταλούδας.
  • Κοιλιακή χώρα: Με τα ακροδάκτυλα του δεξιού χεριού μεταφέρεστε αργά προς τα πίσω πάνω από την κοιλιά. Φυσαλίδες αερίου στο έντερο μπορούν με το μασάζ κοιλιακής χώρας να μικρύνουν και να απομακρυνθούν ευκολότερα.