ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές > Προτάσεις περιποίησης

Περιποίηση προσώπου


Η ευεργετική επίδραση της θερμότητας στο πρόσωπο

Για να έχετε μία πρόσθετη χαλαρωτική επίδραση στην επιδερμίδα του προσώπου το βράδυ, μπορείτε, αφού βάλετε την κρέμα νυκτός άγριο τριαντάφυλλο, να τυλίξετε το πρόσωπό σας σε μία ζεστή, βρεγμένη πετσέτα (π.χ. μικρή πετσέτα χεριών). Η ευεργετική επίδραση των πολύτιμων συστατικών της κρέμας νυκτός γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική.

Ανακούφιση της ξηρής επιδερμίδας

Σε περίπτωση ξηρότητας του δέρματος, είτε λόγω φυσικής κατάστασης είτε λόγω καιρικών συνθηκών, η κρέμα ενυδάτωσης της Weleda μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική βάση περιποίησης. Αφήστε πρώτα την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί και στη συνέχεια απλώστε μία κρέμα ημέρας από πάνω.

Εντατική προστασία από το κρύο

Το αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο υποστηρίζει την καθημερινή περιποίηση κατά τις κρύες περιόδους του χρόνου. Ανακατεμένη με μερικές σταγόνες από το αμυγδαλέλαιο προσώπου, η κρέμα ημέρας με άγριο τριαντάφυλλο της Weleda προστατεύει το πρόσωπό σας ακόμα καλύτερα από το κρύο και την ξηρότητα.

Αναδείξτε το μακιγιάζ σας

Σαν βάση για το μακιγιάζ σας ενδείκνυται μία ενυδατική κρέμα. Για την προετοιμασία του μακιγιάζ, ιδανική βάση αποτελεί η ενυδατική κρέμα με άγριο τριαντάφυλλο, διότι έτσι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει εκεί που πρέπει: στην επιφάνεια του δέρματός σας. Μετά τον καθαρισμό λοιπόν, απλώστε μία μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας με άγριο τριαντάφυλλο. Ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε μέικαπ χωρίς ενυδατικά συστατικά, είναι καλύτερο για το δέρμα σας να αναμειγνύετε το μέικαπ με λίγη ενυδατική κρέμα. Βάλτε μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας με άγριο τριαντάφυλλο στην παλάμη σας, ανακατέψτε τη με το μέικαπ και απλώστε την ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα σας θα αποκτήσει υπέροχη λεία όψη.

Διέγερση των δερματικών λειτουργιών του προσώπου

Για να διεγείρετε τις λειτουργίες του δέρματος στο πρόσωπο, μπορείτε να απλώσετε τις κρέμες Weleda στο πρόσωπο ταμπονάροντας με τα δάκτυλα. Για το σκοπό αυτό είναι χρήσιμο να βρέξετε ελαφρά της παλάμες σας με νερό.

Η κατάλληλη στιγμή για την περιποίηση του προσώπου

Το πρωί μετά το ξύπνημα, η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και τη ροή των λυμφών ενδέχεται να είναι κάπως περιορισμένη και το πρόσωπο, ειδικά γύρω από τα μάτια, να είναι ελαφρώς πρησμένο. Στην περίπτωση αυτή βοηθά μία δροσιστική μάσκα, όπως π.χ. η δροσιστική μάσκα με ίριδα ή μία καταπραϋντική κρέμα ματιών.

Το βράδυ πριν από τον ύπνο μπορείτε να υποστηρίξετε την κύρια φάση ανάπλασης του δέρματος: με έναν βαθύ καθαρισμό και μία κρέμα νυκτός με βάση φυτικά έλαια που δεν εμποδίζουν το δέρμα να αναπνέει.