ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές > Προτάσεις περιποίησης

Καθαρισμός


Το Α και το Ω – ο σωστός καθαρισμός.

Βασική προϋπόθεση για υγιές και όμορφο πρόσωπο είναι ένας προσεκτικός καθαρισμός – ει δυνατόν πρωί και βράδυ. Το βράδυ απομακρύνεται τα υπολείμματα από το μέικαπ και τους ρύπους της ημέρας, έτσι ώστε να μπορεί το δέρμα σας να ξεκουραστεί. Το πρωί καθαρίστε τις άχρηστες ουσίες και υπολείμματα που έβγαλε προς τα έξω ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπλασης. Βοηθήστε το δέρμα σας με το γαλάκτωμα καθαρισμού με άγριο τριαντάφυλλο να αποκτήσει νέα φρεσκάδα και ξεκινήστε τη μέρα σας με ανάλαφρη αίσθηση. Η σύνθεση από ροδακινέλαιο και εκχύλισμα μολόχας καθαρίζει απαλά και περιποιείται ταυτόχρονα.

Καθαρισμός του μακιγιάζ ματιών

Για την ήπια απομάκρυνση του μακιγιάζ ματιών ενδείκνυται το αμυγδαλέλαιο προσώπου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα ελαφρά υγρό βαμβάκι, ακουμπήστε το στα κλειστά βλέφαρα και απομακρύνετε απαλά τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Αφαιρέστε τη μάσκαρα προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω και καθαρίστε προς τα μέσα. Μην τρίβετε το βαμβάκι πέρα δώθε, διότι αυτό ενισχύει τη δημιουργία ρυτίδων.

Στρώμα ασβεστίου

Σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση λοσιόν προσώπου. Μετά τον καθαρισμό βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με λοσιόν προσώπου με ίριδα ή με άγριο τριαντάφυλλο και αφαιρέστε από το πρόσωπό σας το στρώμα ασβεστίου που έχει απομείνει. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τους ερεθισμούς του δέρματος που προκαλούνται από το ασβέστιο.

Αντιμετώπιση των ακαθαρσιών της επιδερμίδας

Τις ακαθαρσίες της επιδερμίδας (ακόμα και μολυσμένα σπυράκια και στίγματα) μπορείτε να τις καθαρίζετε με λοσιόν προσώπου με ίριδα ή να ακουμπάτε επάνω τους ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο με τη λοσιόν προσώπου με ίριδα.

Βαθύς καθαρισμός με ατμόλουτρο προσώπου

Χαρίστε στο δέρμα σας από καιρό σε καιρό ένα ευεργετικό ατμόλουτρο. Η προσθήκη βοτάνων – μία χούφτα σε ένα λίτρο νερό που βράζει – βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος: ο φλοιός βελανιδιάς συστέλλει τους μεγάλους πόρους, το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση, τα άνθη λεμονιάς και το φασκόμηλο βοηθούν στον καθαρισμό, ενώ το θυμάρι διεγείρει με ήπιο τρόπο της λειτουργίες του δέρματος.

Τοποθετήστε το κεφάλι σας, καλύπτοντάς το με μία πετσέτα, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βγάζει ατμούς σε απόσταση τέτοια ώστε να μην δημιουργείται κάποιο άσχημο συναίσθημα. Αν έχετε τάση για Couperose (κόκκινες αραχνοειδείς φλέβες) προσέξτε το ατμόλουτρο να μην είναι πολύ καυτό. Μετά από περίπου 10 λεπτά ξεπλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό. Τώρα το δέρμα σας είναι απόλυτα έτοιμο να δεχθεί την περιποίηση των διαφόρων κρεμών προσώπου της Weleda.