ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΦροντίδα για τη μητέρα και το μωρό > Βρεφική και Παιδική σειρά με καλέντουλα > Tips

Καλέντουλα


 

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ – ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ WELEDA

 

Η φιλοσοφία της Weleda για τη χρήση φυτών ως πρωταγωνιστικά συστατικά έχει  δημιουργηθεί λόγω της βαθιάς και της ενδελεχούς κατανόησης της φύσης,  της αναγνώρισης  της  εγγενούς σχέσης  μεταξύ ανθρώπου και φύσης, κι εκφράζει την ολιστική προσέγγιση της εταιρείας. Η  Weleda επιλέγει τα ποιοτικότερα συστατικά της φύσης που έχουν απίστευτα αποτελέσματα σε σώμα, νου και πνεύμα. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φύσης, η φιλοσοφία των φυτών ως πρωταγωνιστικά συστατικά διασφαλίζει πως το προϊόν και η σειρά έχουν δημιουργηθεί σε αρμονία με τις ανάγκες συγκεκριμένων τύπων δέρματος.

Η Calendula officinalis, ή αλλιώς Καλέντουλα η φαρμακευτική, χαρακτηρίζεται από την ζωτική της ανάπτυξη και τη δομική της δύναμη σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής της. Με καταγωγή τη μεσόγειο, η ύπαρξη της Calendula officinalis χρονολογείται ήδη από την Αρχαία Ελλάδα, όπου το φυτό χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του σε πληγές, λόγω των αναγνωρισμένων ιδιοτήτων του. Η χρήση της Καλέντουλας  στην ιατρική γίνεται εδώ και αιώνες, καθώς είναι γνωστή για τη συμβολή της στη θεραπεία των πληγών, ενισχύει την κοκκοποίηση(επούλωση), καθώς έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ετήσιο φυτό έχει άνθη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά το μεγαλύτερο μέρος του φθινοπώρου. Μέσω των ριζών της, που φτάνουν βαθιά στο έδαφος, και των αποτελεσματικών μηχανισμών της για αυτοσπορά, η Καλέντουλα αναπτύσσεται ανενόχλητη και με αφθονία από τον Ιούνιο ως τα τέλη του Φθινοπώρου. Απορροφά το φως και τη ζεστασιά του ηλίου και χρησιμοποιεί την ενέργεια αυτή για τη δημιουργία ουσιών όπως  καροτενοειδή, φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια, πολυσακχαρίτες, σταθερά έλαια και λιπαρά οξέα.

Η όμορφη Καλέντουλα η φαρμακευτική έχει διαπλαστική, προστατευτική και αναδομική δράση στο δέρμα, κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό κατά τα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού. Η Καλέντουλα σχηματίζει ένα απαλό προστατευτικό στρώμα γύρο από το δέρμα του μωρού σας, υποστηρίζοντας τις φυσικές του λειτουργίες. Ως εκ τούτου, επιλέχθηκε ως το φυτό - πρωταγωνιστικό συστατικό για τη σειρά βρεφικής περιποίησης με Καλέντουλα της Weleda. Η Καλέντουλα που χρησιμοποιείται για τα μοναδικά αυτά προϊόντα της βρεφικής σειράς, ελέγχεται και παρασκευάζεται πληρώντας τα κριτήρια υψηλής ποιότητας της Weleda.

Η χρήση των προϊόντων της βρεφικής σειράς περιποίησης της Weleda, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και αναδόμηση της επιφάνειας του δέρματος του μωρούς σας, προσφέροντάς του επαρκές λίπος κι ενυδάτωση.  Γνωστό πως είναι πέντε φορές πιο λεπτό από το ενήλικο δέρμα, το βρεφικό δέρμα είναι ευάλωτο σε φλεγμονές κι ερεθισμούς, καθώς η λειτουργία του δέρματος να δρα ως προστατευτικό φράγμα δεν έχει ακόμη ωριμάσει.

Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του υγιούς δέρματος, η βρεφική σειρά περιποίησης της Weleda εκφράζει τη φυσική ισχύ της Καλέντουλας.

WELEDA – Σε αρμονία με τη φύση και τον άνθρωπο

Η Weleda δημιουργεί ανθρωποσοφικά φαρμακευτικά προϊόντα και καλλυντικά από το 1921, εστιάζοντας στην ποιότητα – από τη συλλογή των πρώτων υλών μέχρι το ολιστικό προϊόν. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες από βιοδυναμικές και οργανικές καλλιέργειες ή πιστοποιημένη άγρια συλλογή. Έπειτα, οι ύλες αυτές περνούν από έλεγχο κι επεξεργασία, πληρώντας τα κριτήρια υψηλής ποιότητας της Weleda. Με τον τρόπο αυτό, χρησιμοποιούμε την πολυετή εμπειρία μας στη βιομηχανία φυσικών φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών, ώστε να προσφέρουμε φυσικά καλλυντικά προϊόντα που φέρνουν αρμονικά τον άνθρωπο κοντά στη φύση. Η υπεύθυνη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον υπήρξε πάντοτε ύψιστης σημασίας για τη Weleda: αειφορία, δίκαιο εμπόριο, ενεργής προστασία των πόρων μέσω καλλιέργειας και προγραμμάτων προστασίας των ειδών, καθώς και διαφάνεια υψηλού επιπέδου προς όφελος των πελατών μας, αποτελούν για εμάς αυτονόητη αρχή.