ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΣυμβουλές

Φυσική αισθητική


Τι κρύβεται πίσω από αυτή την έκφραση;

Στο επίκεντρό της βρίσκονται οι αγνές φυσικές πρώτες ύλες, η προσεκτική επεξεργασία τους και η συνεπής τήρηση της απαγόρευσης των δοκιμών σε ζώα. Η φυσική αισθητική υποστηρίζει την εναρμόνιση και τις διαδικασίες αυτορρύθμισης των λειτουργιών του δέρματος και προωθεί γενικά την καλή φυσική κατάσταση. Παράλληλα συνεισφέρει στην ενεργή προστασία του περιβάλλοντος και στην κοινωνική ποιότητα του εμπορίου όπως ορίζει το fair trade.

Αλλά η φυσική αισθητική δεν είναι παντού η ίδια. Λόγω του ότι ο όρος δεν είναι νομικά κατοχυρωμένος, πολλοί καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα περιποίησης που δηλώνουν «φυσικά» από τα ράφια των καταστημάτων, έχοντας την αυταπάτη ότι απλώνουν "αγνή φύση» στο δέρμα τους.

Το 2001, εισήχθη από τον BDIH (τον Ομοσπονδιακό Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων φαρμάκων, εναλλακτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων περιποίησης του σώματος) η «σφραγίδα ποιότητας για ελεγχόμενα φυσικά καλλυντικά». Τη σφραγίδα αυτή φέρουν σχεδόν όλα τα προϊόντα περιποίησης Weleda. Έτσι μπορεί ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής να αναγνωρίσει εάν πρόκειται για πραγματικά φυσικό προϊόν.

Η τήρηση των κανονισμών του BDIH διασφαλίζεται από ανεξάρτητο ινστιτούτο. Τουλάχιστον το 60% όλων των προϊόντων μίας μάρκας πρέπει να πληρεί τα αυστηρά κριτήρια. Κάθε προϊόν όμως πιστοποιείται ξεχωριστά πριν λάβει το σήμα ποιότητας.

Το γεγονός ότι εισήχθη μία σφραγίδα για να διαφοροποιεί τις σοβαρές εταιρείες φυσικών προϊόντων από τους κατασκευαστές συμβατικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος με εν μέρει φυσικά συστατικά, το επιβεβαιώνει η αναλογία των προϊόντων Weleda: μόνο οι επιλεγμένες, διαφορετικά επεξεργασμένες φυσικές ουσίες μπορούν να υποστηρίξουν τις διάφορες λειτουργίες του σώματος και να διατηρήσουν σε ισορροπία τις φυσικές ζωτικές διαδικασίες του ανθρώπινου οργανισμού.