ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝΦροντίδα για τη μητέρα και το μωρό > Βρεφική και Παιδική σειρά με μολόχα για ευαίσθητες και ατοπικές επιδερμίδες > Tips

Η δράση της Δενδρομολόχας


Η απαλή δράση της Δενδρομολόχας

Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από τη βοτανική ονομασία  Althaea officinalis, η Δενδρομολόχα ή Αλθαία έχει πάρει το όνομά της από την Ελληνική λέξη ‘άλθω’ που σημαίνει ‘θεραπεύω’. Ήδη από τα αρχαία χρόνια θεωρούταν θεραπευτικό φυτό. Με καταγωγή τις στέπες της Ανατολικής Ρωσίας και του Καζακστάν, μεταφέρθηκε αργότερα από τους Ρωμαίους στην Κεντρική Ευρώπη, όπου καλλιεργήθηκε. Για τη νέα Βρεφική Σειρά Περιποίησης της Weleda, καλλιεργείται στη Γερμανία με την ποιότητα της βιολογικής καλλιέργειεας.

Η Δενδρομολόχα είναι ένα φυτό που στέκεται όρθιο με εντυπωσιακά βελούδινα φύλλα και μίσχους. Σε αντίθεση με πολλά άλλα φυτά, το άγγιγμά της αφήνει θερμή και απαλή αίσθηση. Τα ντελικάτα πέταλά της είναι λευκά με έναν ελαφρύ τόνο ροζ  χρώματος. Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστο κλίμα και ‘απολαμβάνει’ τη ζέστη, παρόλο που δεν μοιάζει πολύ εντυπωσιακή κάτω από το φως του ηλίου. Εκπέμπει απαλότητα και ευαισθησία. Αυτό την καθιστά ιδανική για την περιποίηση του δέρματος που παρουσιάζει ευαισθησία ή  νευροδερματίτιδα.

Από ανθρωποσοφικής πλευράς, η Δενδρομολόχα έχει ολιστική δράση στο σύστημα του δέρματος που σχετίζεται με τα νεύρα και τις αισθήσεις (επιδερμίδα). Περιέχει ουσίες που καταπολεμούν τους ερεθισμούς, καταπραΰνουν και προστατεύουν το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Οι πολυσακχαρίτες που βρίσκονται στις ρίζες της είναι ιδιαίτερα δραστικοί και, σε συνδυασμό με νερό,  σχηματίζουν μια οργανική βλεννώδη γέλη. Οι ουσίες που βρίσκονται στη βλέννα αυτή προσφέρουν ενυδάτωση, ανακουφίζουν από ερεθισμούς και περιβάλλουν το δέρμα σε ένα καταπραϋντικό κουκούλι. Αυτό έχει καλμαντική δράση στο εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και προσφέρει άριστη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιούς δέρματος.